23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecrete pentru a invinge depresia

Secrete pentru a invinge depresia

Când sunteti deprimat, ultimul lucru care va trebuie este sa aveti in fata o lista de asteptari de tot felul. Nu va fortati in primul rând sa impliniti acele asteptari! Experimentati sfaturile recomandate de site-ul www.ele.ro in functie de cum simtiti dumneavoastra si dupa caz.


Treceti la fapte si acceptati ajutor! Cautati carti, pe internet, invatati despre simptome, aflati cu ce aveti de-a face. Multe site-uri si chiar carti au teste ca sa aflati daca aveti asa ceva. Nu va hazardati sa o vindecati singur, uneori e nevoie de ani buni de medicatie corespunzatoare, indrumare si practicarea multor alte metode. Nu trebuie sa va fie rusine cu ea, dar nici sa o lasati netratata.


Concentrati-va! De obicei, sentimentele de disperare si lipsa de ajutor domina viata unui depresiv. Incercati opusul, o atitudine plina de speranta – e obligatoriu, caci totul se produce pe plan mental. Chiar si in Biblie se zice: „Nu va ingrijorati pentru ziua de mâine. Fiecare zi are deja caile ei pline de probleme.“ (Matei). De asemenea, se mai spune: „Nu va lasati inimile sa se ingrijoreze si sa nu aveti teama de nimic“. Alta cale este sa vorbiti cu dumneavoastra insiva, spunându-va lucruri si afirmatii frumoase despre dumneavoastra (chiar daca nu intotdeauna sunt adevarate). Indreptati-va atentia catre lucruri pozitive, de preferat mai putin materiale.


Fiti prietenos! Fiind prietenos si sociabil, va ridicati incredibil de mult moralul. Evitati sa fiti singur. Depresia evolueaza mult in singuratate. Mai târziu nu o sa va para rau ca ati incercat, chiar daca simtiti nevoia de izolare.


Zâmbiti! Gasiti un mod de a va stârni zâmbetul, amuzamentul (site-uri cu umor, filmulete haioase, comedii, carti comice etc), iar daca puteti sa va bucurati de ele râzând cu prietenii e si mai bine. Faceti pe clovnul uneori, e mai bine sa stârniti râsul decât plânsul. Gasiti-va punctul sensibil, si anume ce va face sa râdeti, si exploatati-l cât puteti.


Tineti ritmul! Muzica va face sa va pierdeti controlul picioarelor si va face sa vibrati. Va face sa vreti sa cântati. Cântatul si dansul trimit semnal creierului dumneavoastra ca sunteti fericit. Asa ca lasati-va libere aceste impulsuri, nu le blocati, ele reprezinta ceva pozitiv in viata dumneavoastra.


Incercati sa fiti ocupat mereu! Implicati-va in activitati cotidiene, mai mult sau mai putin importante, de la voluntariat (care va ajuta sa va indreptati mintea de la problemele dumneavoastra), pâna la lucruri marunte, pe care le puteti face acasa.


Faceti miscare in aer liber. Organismul are nevoie de miscare ca sa fie sanatos si mersul pe jos este unul dintre cele mai simple exercitii. Vin apoi plimbatul câinelui, relaxarea in natura. Ca si exercitiul fizic, apropierea fizica are si ea proprietati curative. Când va simtiti deprimat, imbratisati pe cineva. Acest lucru reduce stresul si tensiunea.


Ascultati linistea! Vorbiti cu Dumnezeu daca sunteti credincios, daca nu, meditati, ascultati linistea si eliberati-va, aruncati toate gândurile negative atunci când simtiti ca va cuprind.


Obtineti iertare, dar si oferiti iertare! Multi psihiatri afirma ca depresia este un sentiment de vina sau mânie, care se intorc catre dumneavoastra. Atunci când sunteti suparat pe dumneavoastra sau pe cineva pentru un lucru savârsit in trecut si nu lasati iertarea sa va domine, va va domina depresia. Iertarea ia mai mult timp, insa e un pas foarte important pentru vindecare.


Fiti recunoscator! Fiti recunoscator pentru ca existati, pentru ce aveti, pentru ce puteti, si pentru tot ce natura v-a daruit! Aceasta inseamna fie rugaciune de multumire in fata lui Dumnezeu sau poate chiar a dumneavoastra insiva.


Si amintiti-va ca depresia nu este fatala si nu dureaza la nesfârsit! Sperati, treceti la actiune, nu mai asteptati!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS